Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: тривають штурмові дії російських військ у районі Вовчанська


Український поліцейський під час евакуації із Вовчанська, 13 травня 2024 року
Український поліцейський під час евакуації із Вовчанська, 13 травня 2024 року

Від початку доби на фронті сталося понад 40 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні на 13:30 29 травня.

Найбільшу активність російських військ спостерігають на Куп’янському та Покровському напрямках – там відбулося та триває більше половини сьогоднішніх боєзіткнень.

«На Харківському напрямку російські окупанти продовжують штурмові дії у районі Вовчанська. Тут противник підтримував сухопутні підрозділи ударами чотирьох керованих авіабомб, що були випущені із літаків над територією Російської Федерації, з напрямку Бєлгорода. Також авіація противника скинула по два КАБи у райони сіл Вільча і Нескучне. Ще одного авіаудару російські терористи завдали неподалік Білого Колодязя», – повідомляє штаб.

ЗСУ відбили дві спроби російських загарбників атакувати їхні позиції на Куп’янському напрямку. Російські штурми відбивали неподалік Петропавлівки і Стельмахівки, бої тривають у районах Синьківки, Новоєгорівки та Степової Новоселівки.

Читайте також: Польща не обмежує Україну щодо застосування своєї зброї – заступник міністра оборони

«На Покровському напрямку ворог підтримує високу інтенсивність атак. Так, на цей час відбуваються три бойові зіткнення біля Новоселівки Першої, ще по одному – в районах Прогреса, Сокола, Новоселівки Першої і Невельського. Відбито штурмові дії, зокрема, біля населених пунктів Новоолександрівка і Яснобродівка. Загалом на напрямку відбулося і ще триває 16 боїв», – йдеться в зведенні.

Крім того, командування повідомляє про відбиття однієї атаки біля Красногорівки, бої ще в двох локаціях тривають. Три спроби російських військ просуватися ЗСУ відбили біля Старомайорського.

Також Сили оборони відбили атаки біля Малих Щербаків і Малої Токмачки на Оріхівському напрямку, ще одну – біля Кринок на Придніпровському напрямку.

Російські війська надвечір 28 травня наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту, кількість бойових зіткнень зросла до 108, повідомляв Генеральний штаб ЗСУ. Водночас Американський інститут вивчення війни повідомляє, що українські військові відновили деякі позиції на півночі Харківщини. Зокрема, на одному з російських плацдармів на цій ділянці фронту – біля села Липці – українські сили зайняли позиції вздовж вітрозахисної смуги.

Форум

XS
SM
MD
LG