Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ каже про напружену ситуацію на Торецькому напрямку – відбулося 18 атак РФ


Eкраїнський військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади готується до стрільби зі 122-мм самохідної гаубиці 2с1 «Гвоздика» на позиціях в районі Донецької області, Україна, 30 червня 2024 року
Eкраїнський військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади готується до стрільби зі 122-мм самохідної гаубиці 2с1 «Гвоздика» на позиціях в районі Донецької області, Україна, 30 червня 2024 року

З початку доби на фронті відбулося 130 бойових зіткнень. Напружена ситуація на Торецькому напрямку, де війська РФ 18 разів безуспішно атакували поблизу Північного, Торецька та Нью-Йорка, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні 4 липня станом на 22:00.

Також зберігається висока інтенсивність бойових дій на Покровському напрямку.

«Кількість боєзіткненнь зросла до 33. Загарбники продовжують натиск на бойові порядки захисників України поблизу Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Прогреса, Лозуватського, Новоселівки Першої, Євгенівки та Яснобродівки. Нашими воїнами відбито 23 ворожі атаки, 10 бойових зіткнень ще продовжуються», ­– йдеться у зведенні.

На Харківському напрямку російська армія здійснила 18 атак поблизу Сотницького Козачка, Глибокого, Липців та Вовчанська. Підрозділи Сил оборони успішно відбили 14 штурмових дій військ РФ, ще чотири боєзіткнення на даний час тривають, кажуть у штабі.

За даними ЗСУ, по 14 бойових зіткнень відбулося на Лиманському і Краматорському напрямках.

Крім того, війська РФ проводили наступальні дії на Куп’янському, Сіверському, Курахівському, Времівському і Оріхівському напрямках.

У ніч проти 3 липня проєкт DeepState повідомив, що війська РФ прорвалася на південь від Торецька – у районі селища Нью-Йорк. У разі взяття Нью-Йорка, РФ зможе штурмувати Торецьк і зі сходу, і півдня.

Читайте також: У ЗСУ підтвердили відхід з частини Часового Яру

Наприкінці червня американський Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що російські війська зберігають темп своїх наступальних операцій на Торецькому напрямку з моменту активізації в цьому районі 18 червня і, ймовірно, мають на меті послабити український виступ у цьому районі.

Аналітики зауважили, що більш глибокий український виступ у районі Торецька на Донеччині зробить російські війська більш вразливими для українських контратак на південному фронті в напрямку Часового Яру і північному фронті – біля Авдіївського виступу.

Форум

XS
SM
MD
LG