Доступність посилання

ТОП новини

Російська ДРГ знову намагалася зайти в село Сотницький Козачок на Харківщині – ОТУ «Харків»


Сили оборони України продовжують заходи з виявлення та знищення залишків групи.
Сили оборони України продовжують заходи з виявлення та знищення залишків групи.

У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Харків» одна з російських диверсійно-розвідувальних груп намагалася зайти в село Сотницький Козачок на Харківщині.

«Вздовж лінії державного кордону ворог намагається створити додаткові точки напруження використовуючи тактику дій ДРГ. Одна з таких груп здійснила спробу заходу у населений пункт Сотницький Козачок, який знаходиться безпосередньо на лінії державного кордону», – йдеться у повідомленні ОТУ «Харків», оприлюдненому в фейсбуці.

Сили оборони України продовжують заходи з виявлення та знищення залишків групи.

В ОТУ «Харків» констатують, що російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на напрямках Вовчанськ та Липці.

Як повідомив вранці 4 липня Генштаб ЗСУ, На Харківському напрямку противник продовжував наступальні (штурмові) дії за підтримки авіації, загалом за добу тут було 15 бойових зіткнень в районах населених пунктів Вовчанськ, Глибоке і Липці.

Минулого тижня український Генштаб 26 червня повідомив про бої в районі села Сотницький Козачок Богодухівського району. Це село лежить за 30 кілометрів на північний захід від плацдарму навколо сіл Глибоке та Лук’янці, де Росія вже півтора місяці намагається просунутися до села Липці.

27 червня в ефірі телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко зазначив, що не йшлося про лінійні підрозділи армії агресора. За його словами, це фактично діяла диверсійно-розвідувальна група, яка зайшла на територію України, розпочався стрілецький бій.

Форум

XS
SM
MD
LG