Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський заявив про 14 неукомплектованих зброєю бригад у ЗСУ


«Ми хочемо відповідні контрнаступальні дії тоді, коли ми готові до цього. Ми будемо готовими до цього, коли надходить зброя. Її сьогодні немає» – Володимир Зеленський
«Ми хочемо відповідні контрнаступальні дії тоді, коли ми готові до цього. Ми будемо готовими до цього, коли надходить зброя. Її сьогодні немає» – Володимир Зеленський

У Збройних Силах України є 14 бригад без озброєння, оскільки вона досі не надійшла від західних партнерів. Про це в інтерв’ю Bloomberg заявив український президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістки щодо того, коли закінчиться «патова ситуація» на фронті.

Він заперечив патову ситуацію на полі бою, назвавши її проблемною. За його словами, проблемні ситуації можна вирішити за наявності бажання та відповідних інструментів.

«У нас бажання є, але інструменти не прийшли. Тобто у нас стоять бригади без зброї. У нас стоїть резерв, у нас стоять 14 бригад, які неукомплектовані, у яких немає відповідної зброї, про яку вже голосували, про яку говорили, пакети повинні приходити, але вони йдуть, на жаль, повільно», – сказав він.

Зеленський наголосив, що не можна говорити про контрнаступальні дії, оскільки сьогодні Україні слід захистити те, що є.

«Ми хочемо відповідні контрнаступальні дії тоді, коли ми готові до цього. Ми будемо готовими до цього, коли надходить зброя. Її сьогодні немає», – повідомив президент.

За його словами, це «найбільша трагедія цієї війни, що між рішенням (про надання допомоги Україні - ред.) і реальним фактом ми маємо дуже, дуже, дуже довге очікування».

Читайте також: ISW: Захід повинен поспішити з допомогою Україні, щоб зруйнувати теорію Путіна

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті зазначив, що Україна вирішує свої проблеми з живою силою і формує кілька нових бригад, але затримка й недостатність поставок західної зброї, ймовірно, не дозволять Україні оснастити всі ці нові бригади.

Аналітики наголошують, що «своєчасна і належна безпекова допомога Заходу продовжує залишатися вирішальним фактором, що визначає, коли і в якому масштабі українські сили зможуть кинути виклик ініціативі на полі бою й проводити важливі з оперативної точки зору контрнаступальні операції в майбутньому».

За даними ISW, ймовірно, йдеться про щонайменше 10 запланованих нових українських бригад.

У червні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ визнав, що затримка у підтримці України мала «серйозні наслідки».

Днями президент України Володимир Зеленський сказав, що доручив міністру оборони Рустему Умєрову, який перебуває в США з візитом, отримати конкретні дати доставки нових систем Patriot, про які в Києва є домовленість із партнерами.

Форум

XS
SM
MD
LG