Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на Покровському напрямку війська РФ атакували 27 разів, на Курахівському – 11


Українські військовослужбовці 148-ї окремої артилерійської бригади Десантно-штурмових військ готують гаубицю М777 до стрільби на передовій в Донецькій області, Україна, 21 серпня 2024 року
Українські військовослужбовці 148-ї окремої артилерійської бригади Десантно-штурмових військ готують гаубицю М777 до стрільби на передовій в Донецькій області, Україна, 21 серпня 2024 року

З початку доби відбулося 121 бойове зіткнення. Найбільше штурмових дій з боку російської армії зафіксовано на Покровському напрямку, йдеться у зведення Генерального штабу ЗСУ 22 вересня станом на 22:00.

«Інтенсивно атакує противник українських захисників на Покровському напрямку. Впродовж дня загалом здійснив 27 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Маринівки та Новоторецька. Триває боєзіткнення поблизу Миролюбівки. За попередніми підрахунками, сьогодні наші воїни ліквідували 145 та поранили 163 окупанта», – кажуть військові.

За даними штабу, на Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 11 бойових зіткнень. Війська РФ намагалися просунутися в районах населених пунктів Гірник, Цукурине, Желанне Друге, Катеринівка та Костянтинівка.

«Чотирнадцять разів ворог атакував наші укріплення на Куп’янському напрямку поблизу Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Кругляківки, Лозової та Стельмахівки. На цей час тривають чотири боєзіткнення у районах Петропавлівки, Глушківки, Лозової та Кругляківки. На Харківському напрямку російські терористи чотири рази безуспішно штурмували позиції українських підрозділів в районі Вовчанська», – йдеться у повідомленні.

Також війська РФ атакували на Лиманському, Сіверському, Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках.

У ніч на 19 вересня проєкт DeepState повідомив про просування армії РФ поблизу Українська на Курахівському напрямку. Вже деякий час ця ділянка фронту є в лідерах за кількістю штурмів разом із Покровським напрямком. За словами військових експертів, ці два напрямки є пов’язаними і їх можна вважати головним напрямком удару Росії – перед штурмом Покровська агресор намагається розширити Очеретинський виступ і захопити Курахове, повідомляє проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Виконувач обов’язків пресофіцера 33 ОМБр Назар Войтенков 12 вересня в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») розповів, що на населений пункт Курахове, що неподалік Покровська на Донеччині, російська армія наступає з трьох сторін.

Форум

XS
SM
MD
LG