Доступність посилання

ТОП новини

Другий удар по складу РФ з боєприпасами: опубліковано нові супутникові знімки


Супутникові знімки Planet Labs показують наслідки ударів безпілотників по російській військовій базі №11777 в місті Торопець Тверської області (Росія). 19 вересня 2024 року
Супутникові знімки Planet Labs показують наслідки ударів безпілотників по російській військовій базі №11777 в місті Торопець Тверської області (Росія). 19 вересня 2024 року

Російська служба Радіо Свобода 22 вересня опублікувала нові знімки, на яких видно наслідки атаки російського складу боєприпасів, який напередодні вразили Сили оборони України.

В північній частині арсеналу вигоріла понад половина місць зберігання боєприпасів, південна майже неушкоджена.

Раніше неподалік від цього місця також вибухало на 107-му арсеналі Головного ракетно-артилерійського управління в Торопці.

В ніч на 21 вересня російські медіа повідомили про вибухи поблизу однієї з військових частин у Тихорецькому районі. Пізніше губернатор Краснодарського краю заявив, що унаслідок пожежі детонували вибухонебезпечні предмети. На відео з місця події, які ширяться соцмережами, видно клуби диму.

У Генеральному штабі ЗСУ підтвердили удар по арсеналу у Тихорецьку та заявили про знищення понад 2 тисячі тонн боєприпасів, зокрема й з Північної Кореї. Генштаб зауважує, що цей склад «входить в трійку найбільших баз зберігання боєприпасів та є одним з ключових у логістичній системі російських військ».

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку.

Київ заявляв, що удари по Росії спрямовані проти військової, енергетичної і транспортної інфраструктури, які є ключовими для воєнних зусиль Москви.

Російська влада майже ніколи не повідомляє про повний масштаб шкоди, завданої українськими ударами.

Форум

XS
SM
MD
LG