Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: за добу на фронті було 195 зіткнень, найбільше – на Курахівському напрямку


Українські військовослужбовці на військових навчаннях біля лінії фронту в Донецькій області, 13 червня 2024 року
Українські військовослужбовці на військових навчаннях біля лінії фронту в Донецькій області, 13 червня 2024 року

На фронті від початку цієї доби відбулося 195 бойових зіткнень. Найбільше атак зафіксовано на Курахівському, Покровському і Купʼянському напрямках, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України 18 жовтня.

«На Курахівському напрямку ворог здійснив 55 спроб прорвати нашу оборону поблизу населених пунктів Желанне Друге, Новодмитрівка, Гірник, Новоселидівка, Курахівка, Георгіївка, Антонівка, Дальнє, Катеринівка та Костянтинівка. На цьому напрямку, за попередніми даними, втрати ворога безповоротними та пораненими склали 123 особи», – вказано у зведенні.

За даними ЗСУ, на Покровському напрямку російські сили 34 рази атакував у районах Романівки, Селидового, Променя та Михайлівки.

«На Куп’янському напрямку ворог проводив наступальні дії біля Голубівки, Синьківки, Новоосинового, Степової Новоселівки, Піщаного, Колісниківки, Вишневого та Лозової. Українські захисники зупинили всі 23 ворожі атаки», – кажуть військові.

У штабі додали, що російські сили проводили штурмові дії також на Харківському, Лиманському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті, опублікованому в ніч на 18 жовтня за київським часом, відзначив, що українські війська нещодавно просунулися під Торецьком і Покровськом, а російські сили – в Курській області РФ і поблизу Часового Яру, Покровська і Курахового на Донеччині.

Сьогодні спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони повідомили про звільнення від російських військ села Кругляківка Куп’янського району на Харківщині.

16 жовтня розвідники повідомляли, що підрозділи «Артан», «Kraken» та Міжнародний легіон «зачистили 400 гектарів лісового масиву на північ від Липців», становище російських військ на цьому відрізку фронту «погіршене та близьке до безнадійного». У ГУР вважають, що успішна місія створює умови для подальшого витіснення окупантів з півночі Харківщини.

Форум

XS
SM
MD
LG