Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ активізувалися на Куп’янському та Курахівському напрямках


Артилеристи ЗСУ ведуть вогонь із САУ 2С1 «Гвоздика», Часів Яр, Україна, липень 2024 року
Артилеристи ЗСУ ведуть вогонь із САУ 2С1 «Гвоздика», Часів Яр, Україна, липень 2024 року

За сьогодні кількість атак РФ зросла до 111. Основні зусилля російські військові зосередили на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, активно діють на Куп’янському та Курахівському напрямках, йдеться у зведенні Генштабу Збройних сил України 28 серпня.

«Найбільша кількість боєзіткнень зафіксована на цей час на Покровському напрямку. Так, з початку доби окупанти здійснили вже 34 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій в районах одинадцяти різних населених пунктів. Майже половина з усіх боєзіткнень відбулася біля Селідового і Новогродівки», – повідомили військові.

На Курахівському напрямку війська РФ 22 рази атакували наші підрозділи, намагаючись просунутися у районах Українки, Георгіївки, Костянтинівки та Карлівки. Також 17 разів атакували позиції ЗСУ на Куп’янському напрямку. Українські захисники відбивали ворожі штурми неподалік Синьківки, Колісниківки, кажуть у штабі.

«На Краматорському напрямку загарбники здійснили дев’ять штурмових дій поблизу Іванівського, Кліщіївки, Андріївки, Білої Гори та Григорівки. На Торецькому напрямку кількість ворожих атак на даний час складає 13. Сьогодні противник атакував у районах Північного, Дружби, Торецька, Нью-Йорка та Неліпівки», – вказано у зведенні.

Також у Генштабі розповіли про атаки РФ на Харківському, Лиманському, Сіверському, Времівському і Оріхівському напрямках.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 27 серпня заявив, що однією з головних цілей Курської операції було відволікти російські сили від критичних ділянок фронту, і Росія передбачила цю мету і натомість зосередивши основні зусилля і посиливши свою присутність на Покровському напрямку.

За його словами, Росія передислокувала понад 30 тисяч військових з інших невизначених ділянок лінії фронту в Україні в Курську область.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Форум

XS
SM
MD
LG