Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони повідомляє про розробку сухпайків для військових з урахуванням їхніх переконань і медичних потреб


«Ми прагнемо створити умови, в яких кожен захисник України почуватиметься комфортно і впевнено», заявив заступник міністра Дмитро Кліменков
«Ми прагнемо створити умови, в яких кожен захисник України почуватиметься комфортно і впевнено», заявив заступник міністра Дмитро Кліменков

Для військовослужбовців планують розширити асортимент сухпайків, повідомляє Міністерство оборони 28 серпня.

За повідомленням, нові сухпайки будуть враховувати релігійні, медичні та етичні потреби військових – зокрема, до них увійдуть рослинні, кошерні та халяльні продукти.

Відомство анонсує, що нові сухпайки стануть доступними з грудня 2024 року, коли завершиться процес розробки та затвердження асортименту.

«Ми прагнемо створити умови, в яких кожен захисник України почуватиметься комфортно і впевнено. Знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому ми активно співпрацюємо з релігійними громадами та експертами в галузі харчування. Ми також розуміємо важливість етичного вибору, тому рослинні сухпайки стануть важливою частиною нашої нової стратегії», – йдеться в коментарі заступника міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Читайте також: Міноборони: ЗСУ не отримали гуманітарну допомогу на понад 170 мільйонів гривень

За словами директорки з управління портфелем проєктів ДОТ Галини Літош, рішення пов’язане з бажанням наблизитися до стандартів Євросоюзу й НАТО «в питанні поваги до вибору людини у її вподобаннях».

Державний оператор тилу спільно з міністерством провели консультації з представниками Православної церкви України, Української греко-католицької церкви, ісламських та юдейських громад, а зоозахисниками та представниками ринку.

Учасники зустрічі домовилися надати свої напрацювання, зауваження, рекомендації та розроблені варіанти раціонів профільному департаменту Міноборони.

Форум

XS
SM
MD
LG