Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: російські війська шукають «слабкі місця» в обороні ЗСУ на Сіверському напрямку


Український військовий на позиції в Донецькій бласті, жовтень 2024 року
Український військовий на позиції в Донецькій бласті, жовтень 2024 року

Кількість бойових зіткнень на лінії фронту зросла до 67 від початку доби, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні на 16 годину 21 жовтня.

Зокрема, російські війська двічі штурмували позиції ЗСУ підрозділів у районах Вовчанська та Липців на Харківщині, ще двічі – на Куп’янському напрямку, одне боєзіткнення ще триває.

Сім російських атак зафіксовані на Лиманському напрямку, одна з них триває.

«Війська окупантів продовжують шукати слабкі місця в нашій обороні поблизу Верхньокам’янського та Переїзного на Сіверському напрямку. З початку доби тут відбулось два марні штурми противника. На Краматорському напрямку від початку доби авіація окупантів завдала ударів КАБами та НАРами по Пазено, Майському та Часовому Яру», – йдеться в зведенні.

Читайте також: Можливі варіанти завершення війни: висновки західних експертів після оприлюднення «Плану Зеленського»

Також штаб повідомляє, що армія РФ намагалася вклинитися в українську оборону біля Торецька. На Покровському напрямку російські загарбники здійснили 27 спроб потіснити Сили оборони із займаних позицій біля Сухої Балки, Воздвиженки, Миролюбівки, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Михайлівки.

Генштаб також повідомив про російські атаки на Курахівському, Времівському та Оріхівському напрямках. На решті напрямків особливих змін не фіксували.

Курахівський напрямок став найгарячішим упродовж минулого тижня, війська РФ наблизилися до адміністративних меж самого міста, пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Особливістю театру бойових дій тут стала «клешня» – вклинення агресора в оборону ЗСУ на східному фланзі оборони Курахового. Вона почала рости з окупацією селища міського типу Гостре 21 вересня убік села Острівське.

Форум

XS
SM
MD
LG