Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті було 197 зіткнень, найбільше – на Курахівському напрямку


«Зуби дракона» біля Покровська. Донецька область, жовтень 2024 року
«Зуби дракона» біля Покровська. Донецька область, жовтень 2024 року

На фронті протягом минулої доби відбулося 197 бойових зіткнень, найбільше – 59 – на Курахівському напрямку, свідчать дані українського Генштабу.

«Сили оборони продовжують стримувати ворога на Курахівському напрямку. В районах населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Курахівка, Костянтинівка, Максимільянівка, Антонівка, Курахове, Водяне окупанти 59 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі», – йдеться в повідомленні.

46 атак, за даними командування, минулої доби українські військові відбили на Покровському напрямку, де російські сили намагалися просунутися неподалік населених пунктів Михайлівка, Воздвиженка, Миролюбівка, Новотроїцьке і Сухий Яр. «Основні ж зусилля ворог зосереджував у районах Селидового і Променя, де відбулося відповідно 22 і 9 боєзіткнень», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, бої також тривали на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Оріхівському, Придніпровському напрямках.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах три ракетних удари із застосуванням шести ракет, а також 78 авіаційних ударів, зокрема скинув 135 керованих авіабомб. Крім цього, здійснив більше ніж чотири тисячі обстрілів, із них 136 – із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень 1424 дронів-камікадзе», – йдеться в повідомленні.

Курахівський напрямок став найгарячішим упродовж минулого тижня, війська РФ наблизилися до адміністративних меж самого міста, пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Особливістю театру бойових дій тут стала «клешня» – вклинення агресора в оборону ЗСУ на східному фланзі оборони Курахового. Вона почала рости з окупацією селища міського типу Гостре 21 вересня убік села Острівське.

16 жовтня – з окупацією села Острівське – «клешня» простягнулася більше, ніж на чотири кілометри на північний захід і сягнула, фактично, адміністративних меж міста Курахове. Таке просування було успішним, у тому числі, завдяки перевазі військ агресора у живій силі, наголосили у DeepState.

На Курахівському напрямку російські війська рухаються колонами, а до механізованих штурмів почали залучати чималу кількість піхоти, повідомив в ефірі Свобода.Ранок (проєкт Радіо Свобода) Назар Войтенков, в.о пресофіцера 33-ї ОМБр.

Форум

XS
SM
MD
LG