Доступність посилання

ТОП новини

У Росії знайшли тіло пілота, причетного до ракетного удару по ТЦ у Кременчуку – ГУР


Момент влучення російської ракети по торговельно-розважальному центрі в Кременчуку на Полтавщині, 27 червня 2022 року
Момент влучення російської ракети по торговельно-розважальному центрі в Кременчуку на Полтавщині, 27 червня 2022 року

У Росії ліквідували пілота Дмитра Голєнкова, причетного до ракетного удару по торговому центру «Амстор» у Кременчуку Полтавської області 27 червня 2022 року, йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними відомства, «вранці 20 жовтня у яблуневому саду села Супонєво під Брянском знайшли труп Голєнкова».

«Це пілот 52-го важкого бомбардувального авіаполку ВКС РФ (в/ч 33310), який базується на аеродромі «Шайковка» та має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3. Воєнний злочинець обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї», – розповіли у ГУР.

У розвідці зазначили, що пілот «причетний до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах, зокрема по торговому центру «Амстор» у Кременчуку. У момент атаки в ТЦ перебували близько тисячі людей. Загинули 22 людини, десятки зазнали поранень».

Крім того, у ГУР зазначають, що «Голєнков також відповідальний за ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі 14 січня 2023 року, коли загинули 46 людей, серед них шестеро дітей».

«Тіло Голєнкова виявили із множинними травмами голови, заподіяними, ймовірно, молотком», зауважили у ГУР і нагадали, що «за кожен воєнний злочин буде справедлива відплата».

Вдень 27 червня 2022 року російські війська завдали ракетного удару по торговельно-розважальному центру в Кременчуку на Полтавщині. За даними ЗСУ, по Кременчуку російські війська випустили ракети Х-22 із дальніх бомбардувальників Ту-22 М3. Пуски здійснили над Курською областю Росії.

Міноборони Росії визнало удар по Кременчуку, але, як завжди, заперечило, що цілило в цивільний об’єкт, заявивши, що ціллю атаки був військовий об’єкт: «ангари з озброєнням і боєприпасами, що надійшли від США і європейських країн в районі Кременчуцького заводу дорожніх машин». У Міноборони РФ заявили, що «детонація боєприпасів до західної зброї викликала пожежу в розташованому поряд з територією заводу торговому центрі, що не функціонував».

Тим часом Служба безпеки України заявила, що збирає численні докази того, що російські військові свідомо вчинили воєнний злочин, обстрілявши торговий центр у Кременчуку Полтавської області.

Форум

XS
SM
MD
LG