Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ штурмують Коренєво в Росії? Що означатиме взяття під контроль райцентру


Росії так і не вдалося зупинити наступ України в Курській області. Понад те, зараз ЗСУ розпочинають битву за черговий райцентр після Суджі – селище Коренєво. Такого висновку дійшов експерт з аналізу відкритих даних німецького видання Bild Юліан Рьопке, проаналізувавши відео, опубліковане телеграм-каналом російського угруповання «Північ» 21 серпня – на ньому бійці ЗСУ діють за 300 метрів від в'їзду в Коренєво.

«За два тижні боїв у Курській області російська армія приведена в бойову готовність і перекинула в регіон тисячі солдатів як підкріплення. У цій ситуації програти українському експедиційному корпусу було б страшною ганьбою для російського військового керівництва», – прокоментував Рьопке можливу втрату Коренєво російською армією.

Водночас Росія продовжує просуватись на Донбасі. Зважаючи на карту DeepState, агресор розпочав штурми Торецька та Новогродівки – східні околиці міст уже у «сірій зоні». Український Генштаб повідомив про 66 атак агресора на Покровському напрямку – це новий рекорд активності армії РФ на напрямку.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Операція ЗСУ у Курській області РФ

Українська армія, за даними російських ЗМІ, блогерів і представників влади, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів. Через кілька днів повідомлялося про українських військових у місті Суджа, яке розташоване приблизно за 10 кілометрів від кордону з Сумською областю.

Аналітики VoxCheck у співпраці з Суспільним припускали станом на 9 серпня, що ЗСУ можуть контролювати частину міста. Спочатку українська сторона зберігала тишу щодо подій у Курській області РФ. Київ 12 серпня вперше підтвердив проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії.

13 серпня Олександр Сирський розповів, що під контролем України уже перебувають 74 населені пункти у Курській області РФ. Натомість днем раніше виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів регіону. 19 серпня президент України Володимир Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України повідомив, що українські військові контролюють 92 населені пункти у Курській області РФ.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

XS
SM
MD
LG