Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за добу було 107 бойових зіткнень


Українські військові на Донеччині, червень 2024 року
Українські військові на Донеччині, червень 2024 року

На фронті від початку доби 6 серпня відбулося 107 бойових зіткнень, найбільш активно російські війська наступають на Покровському напрямку, повідомив у вечірньому зведенні станом на 22:00 Генштаб Збройних сил України.

«На Покровському напрямку, від початку цієї доби, точився 31 бій неподалік населених пунктів, зокрема, Олександрівка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Веселе, Іванівка, Желанне, Комишівка, Скучне, Яснобродівка і Карлівка. Сили оборони відбили 25 атак, шість – ще продовжуються», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, бої також відбувалися і тривають на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Курахівському, Времівському, Придніпровському напрямках.

«Російські загарбники завдали по території України два удари трьома ракетами і 53 авіаудари, скинувши 67 КАБів. Крім цього, залучили для ураження 557 дронів-камікадзе і здійснили понад 3400 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах», – повідомили у командуванні.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що війська РФ після невдалого наступу на Харків зосередили найбільшу кількість техніки і особового складу на Покровському напрямку.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

Форум

XS
SM
MD
LG