Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках – Генштаб ЗСУ


Українські бійці 3-ї десантно-штурмової бригади готують безпілотник перед польотом над російськими позиціями в Харківській області, Україна, 24 серпня 2024 року
Українські бійці 3-ї десантно-штурмової бригади готують безпілотник перед польотом над російськими позиціями в Харківській області, Україна, 24 серпня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті відбулось 136 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, але російська армія сьогодні активізувався також на Лиманському і Курахівському напрямках, повідомляє 25 серпня Генеральний штаб ЗСУ.

«На Покровському напрямку, від початку цієї доби, точився 41 бій у районах восьми населених пунктів. Майже половину атак ворог сконцентрував біля Новогродівки. Сили оборони загалом на напрямку відбили вже 37 штурмів, Атаки окупантів ще тривають неподалік Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового і у бік Сухої Балки», – кажуть у штабі.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбивали російські атаки поблизу Карлівки, Невельського, Первомайського, Георгіївки, Михайлівки та Костянтинівки – було 20 боїв.

За даними штабу, на Лиманському напрямку впродовж дня відбулося 21 боєзіткнення. Концентрували зусилля війська РФ у районах Невського і Дружелюбівки.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбивали 13 російських атак біля Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Лозової та Стельмахівки.

На Куп’янському напрямку противник 13 разів атакував оборонні рубежі ЗСУ біля Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Лозової та Стельмахівки.

Також російські атаки були на Харківському, Сіверському, Лиманському, Курахівському, Времівському, Краматорському, Торецькому і Придніпровському напрямках.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

19 серпня в ефірі Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

Форум

XS
SM
MD
LG