Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський розповів про просування ЗСУ в Курській області


Український військовий у центрі міста Суджа, Курська область, Росія, 16 серпня 2024 року
Український військовий у центрі міста Суджа, Курська область, Росія, 16 серпня 2024 року

Президент України Володимир Зеленський повідомив про просування Збройних сил України в Курській області Росії від одного до трьох кілометрів. Про це лідер країни сказав у відеозверненні 25 серпня за результатами доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

«Взяли під контроль іще два населених пункти. Тривають активні дії щодо ще одного населеного пункту. Є поповнення обмінного фонду. Дякую! Також обговорили окремо нашу Донеччину – наші захисні дії. Найбільше уваги – Новогродівка, Водяне. Найбільше штурмів», – сказав президент.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над понад 90 населеними пунктами, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону евакуювали понад 130 тисяч людей.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG