Доступність посилання

ТОП новини

Військовий РФ підірвав штаб із офіцерами «Шторм зет» та перейшов на бік України – ГУР


У результаті спецоперації проєкту «Хочу жить» та легіону «Свобода Росії» російський військовослужбовець підірвав штаб офіцерів батальйону «Шторм зет», кажуть у ГУР
У результаті спецоперації проєкту «Хочу жить» та легіону «Свобода Росії» російський військовослужбовець підірвав штаб офіцерів батальйону «Шторм зет», кажуть у ГУР

У результаті спецоперації проєкту «Хочу жить» та легіону «Свобода Росії» російський військовослужбовець підірвав штаб офіцерів батальйону «Шторм зет» і перейшов на бік України, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даним відомства, «взимку 2024 року російський пілот FPV з позивним «Сільвер» вийшов на зв’язок із легіоном «Свобода Росії». Своє рішення піти на співпрацю з Україною росіянин пояснив систематичними воєнними та іншими злочинами його командування, включно з позасудовими стратами, побиттями та поборами в загарбницькому підрозділі».

У ГУР кажуть, що у межах взаємодії з російським військовослужбовцем «Україна змогла отримати цінні розвідувальні дані про розташування, чисельність та наміри ворога на конкретному напрямку фронту».

У розвідці також уточнили, що «в зручний момент, «Сільвер» кинув гранату у вентиляційний отвір підвалу штабу підрозділу «Шторм зет», де спав його комбат та інші російські офіцери. Загалом у підвалі перебували близько 15 осіб».

«У цьому приміщенні була труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч з під’їздом, і ми вирішили в цю трубу вкинути гранату або дві, щоб вони поруч з ними вибухнули», – поділився «Сільвер».

Після завершення справи росіянин утік заздалегідь продуманим маршрутом і перейшов на підконтрольну Україні територію. Надалі він став рекрутом легіону «Свобода Росії», підсумували в ГУР.

Редакція Радіо Свобода наразі не має можливості перевірити ці дані з незалежних джерел.

Раніше, 9 серпня, в ГУР повідомили, що здійснили рейд на окуповану силами РФ Кінбурнську косу. Відомо, що «під час операції були знищені десятки росіян та їх техніка».

Форум

XS
SM
MD
LG