Доступність посилання

ТОП новини

Голова МОЗ: гендиректора «Охматдиту» відсторонили від роботи до завершення перевірок


2 серпня голова МОЗ пообіцяв, що для відбудови дитячої лікарні «Охматдит», яка постраждала під час обстрілу 8 липня, проведуть новий тендер
2 серпня голова МОЗ пообіцяв, що для відбудови дитячої лікарні «Охматдит», яка постраждала під час обстрілу 8 липня, проведуть новий тендер

Генерального директора лікарні «Охматдит» відсторонили від виконання обов’язків, заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко 17 серпня.

«Генеральний директор НДСЛ Охматдит Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ. Про подальші рішення повідомимо додатково, в тому числі й кадрові. Моя позиція — виконувачем обов’язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег. Зараз проводжу консультації», – написав міністр на своїй фейсбук-сторінці.

Він додав, що поліція на його звернення вивчає «факти, пов’язані з відновленням будівель Охматдиту та діями Благодійної організації «Благодійний фонд «Охматдит» – здорове дитинство». Триває досудове розслідування, також перевірки з цього приводу проводять Національне антикорупційне бюро та МОЗ.

Ляшко також повідомив, що напередодні отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ:

«На жаль, є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду».

За даними міністра, до оцінки конкурсних пропозицій, поданих на тендер щодо відновлення лікарні, залучили два органи: робочу групу «Охматдиту», затверджена наказом генерального директора Охматдиту, та загальні збори благодійного фонду.

Читайте також: МОЗ просить правоохоронців перевірити тендер на ремонт «Охматдиту» – Ляшко

25 липня на черговому засіданні Робочої групи «Охматдиту» учасники вирішили запросити додаткову інформацію у Фонду про компанії-учасники тендеру. 31 липня загальні збори Фонду рекомендували «Охматдиту» укласти договір на виконання ремонтних робіт пошкодженого сучасного корпусу лікарні з «вже відомою компанією».

«Рішення оголосити компанію переможцем тендеру прийняв генеральний директор Охматдиту Володимир Жовнір, про що було поінформовано громадськість на офіційній сторінці лікарні. При цьому, згідно з інформацією, яка стала відома в ході проведення перевірки МОЗ, відповідні рекомендації про фінальний вибір переможця від Робочої групи саме Охматдиту отримані не були. Чому? Це питання залишається відкритим і буде досліджене компетентними органами», – додав міністр.

При цьому, додав він, саме генеральний директор запропонував збирати кошти на рахунок Фонду після атаки на «Охматдит».

Ляшко попросив Раду з відновлення зібратися в понеділок (19 серпня), щоб розглянути поетапний план відновлення лікарні та надати рекомендації щодо подальших дій. Він також запросив на зустріч учасників Загальних зборів Фонду, щоби «узгодити механізми дотримання відкритих та прозорих процедур використання зібраних коштів під наглядом Ради з відновлення, зокрема якнайшвидше виконання їх обіцянки про переведення коштів з рахунку Фонду на казначейський рахунок лікарні, аби поширити на них вимоги законодавства про публічні закупівлі».

Напередодні лікарня «Охматдит» заявила, що звернеться до правоохоронців через затримку передачі коштів на відновлення лікарні благодійним фондом «Охматдит» – здорове дитинство».

2 серпня голова МОЗ пообіцяв, що для відбудови дитячої лікарні «Охматдит», яка постраждала під час обстрілу 8 липня, проведуть новий тендер протягом 7-16 днів.

Перед цим видання «Наші гроші» написало, що «Благодійний фонд «Охматдит» обрав маловідому запорізьку фірму «Буд-технолоджі» переможцем тендеру на ремонт пошкодженого корпусу лікарні.

За словами журналістів, з 14 учасників – це була третя за дороговизною пропозиція розміром 307 мільйонів гривень. Крім того, «Наші гроші» зазначили, що замовник не звернув увагу на те, що «Буд-технолоджі», зокрема, вказала оренду будівельної техніки, яка не може виконати монтаж фасадів вище від другого поверху.

Форум

XS
SM
MD
LG