Доступність посилання

ТОП новини

Грузія: президентка Зурабішвілі закликала громадян до активності на виборах


Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі виступила із закликом до громадян узяти участь у парламентських виборах 26 жовтня.

«Дякую всім, хто сьогодні десь стоїть у черзі, щоб приїхати у свій регіон і проголосувати звідти, бо вони там зареєстровані, хоч би як це було складно – немає транспорту, це важко, це довго, це довгий шлях, ви їдете і віддаєте свій голос Грузії», – заявила глава держави.

Окремо Саломе Зурабішвілі звернулася до громадян Грузії, які проживають за кордоном, та дякує їм за участь у боротьбі «за право бути почутими»: «Це дуже важливо, я хочу звернутися та подякувати тим, хто в цей дуже важкий період боровся в Ізраїлі за відкриття там виборчої дільниці. Десь їх не вдалося відкрити, десь не вистачає виборчої дільниці, десь ваші права були порушені, – тих із вас, хто живе далеко від цих дільниць, але я сподіваюся, що все буде виправлено».

26 жовтня в Грузії відбудуться парламентські вибори. Владна партія «Грузинська мрія» заявляє про важливість торговельно-економічних відносин із Росією, звинувачуючи опонентів у прагненні втягнути країну у війну. Натомість опозиція звинувачує владу в проросійській орієнтації.

Країни ЄС і США після схвалення законопроєкту «Про прозорість зовнішнього впливу», що викликав великий резонанс, і деяких інших рішень Тбілісі різко критикують владу Грузії. Євросоюз зупинив процес інтеграції Грузії, а США запровадили санкції проти «відповідальних за підрив демократії» у країні. Крім того, адміністрація президента США Джо Байдена скасувала запрошення грузинської делегації на чолі з прем’єр-міністром Іраклі Кобахідзе на традиційний прийом у Нью-Йорку 25 вересня.

Форум

XS
SM
MD
LG