Доступність посилання

ТОП новини

У Секторі Гази знайдені тіла шістьох ізраїльських заручників


Заручники, чиї тіла знайдені у Секторі Гази
Заручники, чиї тіла знайдені у Секторі Гази

Ізраїльські військові знайшли у Секторі Гази тіла шести заручників, викрадених 7 жовтня 2023 року. Це Еден Єрушальмі, Орі Даніно, Кармель Гат, Герш Гольдберг-Полін, Альмог Сарусі та Олександр Лобанов. Останній, крім ізраїльського, мав і російське громадянство.

Пресслужба Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила, що всі шестеро були вбиті нещодавно. Тіла виявлені в підземному тунелі на півдні Сектора Гази, неподалік від місця, звідки 27 серпня був звільнений заручник Каєд Фархан аль-Каді. Невідомо, чи було звільнення аль-Каді пов’язане з їхньою загибеллю.

Під час нападу угруповання «Хамас», визнаного терористичним у США та Європі, на південь Ізраїлю у жовтні минулого року загинули понад 1200 людей. Понад 250 були викрадені та вивезені до Гази.

105 заручників були звільнені в листопаді 2023 року під час режиму припинення вогню. Їх обміняли на палестинських ув’язнених, які відбували покарання в Ізраїлі.

Зараз у полоні бойовиків залишаються близько 100 ізраїльських заручників. 34 з них мертві, інформація про їхню смерть підтверджена ізраїльською армією, ХАМАС утримує їхні тіла.

Форум

XS
SM
MD
LG