Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль оголосив про порятунок 52-річного заручника, захопленого бойовиками 7 жовтня


Звільнений із полону Фархан аль-Каді
Звільнений із полону Фархан аль-Каді

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила про порятунок одного із заручників, викрадених 7 жовтня 2023 року бойовиками угруповання «Хамас» (визнане терористичним у ЄС та США).

52-річний Фархан аль-Каді був звільнений у перебігу спільної операції ЦАХАЛ і Служби загальної безпеки Ізраїлю (ШАБАК) в одному з тунелів на півдні Сектора Гази. Інші деталі операції не наводяться.

Стан здоров’я врятованого стабільний, його помістили до лікарні для медичного обстеження, повідомили у ЦАХАЛ.

Фархан аль-Каді, батько 11 дітей, жив у бедуїнській громаді неподалік міста Рахат на півдні Ізраїлю та працював охоронцем на пакувальній фабриці в кібуці Маген. Його викрали 7 жовтня з селища Мівтахім поблизу Рахата. Він був у полоні 326 днів.

Під час нападу на Ізраїль «Хамас» взяв у заручники 251 людину. 105 заручників були звільнені в листопаді 2023 року під час угоди між «Хамасом» та Ізраїлем. Ще четверо заручників були врятовані під час операції ЦАХАЛ у Секторі Гази в червні 2024 року. У грудні 2023 року трьох заручників, які зуміли самостійно вибратися з полону, помилково вбили ізраїльські військові.

Минулого тижня ЦАХАЛ повернув із сектора Газа тіла шістьох заручників, викрадених з кібуців Нір-Оз та Нірім та загиблих ув'язнених. Після цього, а також після звільнення аль-Каді, за даними ізраїльських військових, у полоні ХАМАС залишаються 108 людей. Влада Ізраїлю припускає, що 34 з них уже мертві. Проте точне число живих заручників, що залишаються, невідоме.

Форум

XS
SM
MD
LG