Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про припинення вогню в Газі: Білий дім каже, що деталі продовжують узгоджувати


За словами Джона Кірбі, обговорення триватимуть на рівні робочої групи протягом наступних кількох днів, щоб узгодити конкретні питання
За словами Джона Кірбі, обговорення триватимуть на рівні робочої групи протягом наступних кількох днів, щоб узгодити конкретні питання

Переговори в Каїрі щодо припинення вогню в Газі та угоди щодо заручників все ще тривають, заявив речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі, додавши, що обговорення триватимуть на рівні робочої групи протягом наступних кількох днів, щоб узгодити конкретні питання.

Спілкуючись з журналістами на віртуальному брифінгу, Кірбі відкинув припущення про зрив переговорів і, навпаки, сказав, що вони були «конструктивними».

16 серпня переговори про припинення вогню в Газі були призупинені до наступного тижня. Сполучені Штати, Катар і Єгипет заявили, що Вашингтон представив нову пропозицію, яка ґрунтується на пунктах попередніх домовленостей, усуваючи розбіжності між сторонами таким чином, щоб уможливити швидку реалізацію угоди.

Читайте також: Ризики великої війни на Близькому Сході зростають після вбивства лідера «Хамасу»

Тоді повідомлялося, що найближчими днями робочі групи продовжать технічну роботу над деталями імплементації.

Ізраїль і «Хамас»( угруповання визнання ЄС та США терористичним) обдумували пропозицію щодо припинення вогню, підтриману міжнародним співтовариством, більше ніж два місяці. За цей час непрямі переговори не просунулися по суті, а розбіжності залишаються.

Форум

XS
SM
MD
LG