Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: протягом доби зменшилась кількість бойових зіткнень, найбільше на Покровському напрямку


Військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади стріляє зі станкового протитанкового гранатомета SPG9 по російських позиціях у місті Часів Яр, Донецька область, Україна, 6 серпня 2024 року
Військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади стріляє зі станкового протитанкового гранатомета SPG9 по російських позиціях у місті Часів Яр, Донецька область, Україна, 6 серпня 2024 року

Протягом минулої доби зафіксовано 96 бойових зіткнень. Найактивніше армія РФ і надалі діє на Покровському напрямку, де відбулася майже третина його наступальних дій, йдеться у зведенні Генерального штабу 8 серпня.

«На Покровському напрямку наші захисники відбили 28 штурмових дій в районах десяти різних населених пунктів. Воздвиженка, Желанне, Карлівка та Гродівка - основні напрямки зосередження зусиль окупантів. За підтримки авіації, росіяни намагалися витіснити наші підрозділи із займаних позицій», – вказано у повідомленні.

За даними штабу, на Лиманському напрямку війська РФ атакували 12 разів неподалік Новосергіївки, Макіївки, Невського, Торського та у Серебрянському лісі, а на Краматорському напрямку оатакували сім разів, де всі звої зусилля зосередили поблизу Часового Яру.

«На Торецькому напрямку ворог здійснив 11 атак у районах Північного, Нью-Йорка, Залізного та Торецька. По Торецьку та прилеглих до нього територіях російський агресор завдав 19 авіаударів - скинув понад три десятки керованих бомб. На Сіверському напрямку українські захисники відбивали шість штурмових дій російських загарбників поблизу Спірного, Верхньокам’янського і Переїзного», – йдеться у зведенні.

У ЗСУ також повідомили про бої на Харківському, Куп’янському, Курахівському, Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках.

«На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, завдає авіаударів», – розповіли військові.

На тлі повідомлень про події у Курській області РФ дещо зменшилася кількість боїв на фронті. Вранці 7 серпня Генштаб повідомляв про 136 боєзіткнень за попередню добу.

Російські ЗМІ і влада заявили, що українські війська здійснили наступ на Суджанський район Курської області РФ 6 серпня. Українська влада атаку на Курську область Росії досі ніяк не коментувала.

За останніми підрахунками російського видання «Агентство», Україна зайняла до 350 квадратних кілометрів території Курської області. Офіційного підтвердження цих даних поки що немає немає.

У Курській області Росії 7 серпня оголосили надзвичайну ситуацію, повідомив виконувач обов’язків губернатора регіону Олексій Смирнов.

Українські офіційні особи ці повідомлення не коментували.

Форум

XS
SM
MD
LG