Доступність посилання

ТОП новини

«В українському небі буде більше F-16» – Умєров про підготовку пілотів у Румунії


Літак F-16, фото ілюстративне
Літак F-16, фото ілюстративне

Міністр оборони України Рустем Умєров за підсумками телефонної розмови з міністром оборони Румунії Анджелом Тилваром повідомив 12 вересня, що літаків F-16 в українському небі стане більше»

«Ключова тема – посилення захисту українського неба від російських ракет і дронів. Незабаром Україна отримає від румунських партнерів нову систему протиповітряної оборони Patriot. F-16 в українському небі теж стане більше: група наших пілотів уже проходить підготовку в Румунії», – написав міністр у мережі Х, додавши, що невдовзі планує відвідати Румунію.

На сайті міністерства оборони Румунії за результатами розмови двох міністрів указали, що Умєров і Тилвар обговорили зусилля Бухареста з підтримки Збройних сил України на двосторонній основі, а також ефективну координацію багатонаціональних проєктів допомоги, учасником яких є Румунія.

За повідомленням, Анджел Тилвар підтвердив «готовність Румунії надати умови українським пілотам для початку практичної підготовки в Європейському навчальному центрі F-16 у Фетешті».

Також український і румунський міністри обмінялися думками про ситуацію з безпекою в Чорноморському регіоні в контексті агресивної війни, яку РФ веде проти України. Тилвар підтвердив своє рішуче засудження необґрунтованих російських атак, що серйозно суперечать нормам міжнародного права.

Форум

XS
SM
MD
LG