Доступність посилання

ТОП новини

У Румунії перевіряють місця, де міг впасти російський дрон – Міноборони


Українська протиповітряна оборона перехопила безпілотник Shahed у повітрі під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото архівне)
Українська протиповітряна оборона перехопила безпілотник Shahed у повітрі під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото архівне)

У Румунії перевіряють місця, де міг впасти російський безпілотник. Він порушив повітряний простір Румунії в ніч проти 8 вересня під час російської атаки на Україну, пише пресслужба Міністерства оборони країни.

Як зазначається, жителі в повітах Тулча та Констанца отримали сповіщення з попередженням RO-Alert о 2:20 та 2:38.

У Міноборони кажуть, що «два літаки F-16 Румунії вилетіли з 86-ї авіабази Борча для моніторингу повітряної обстановки. Система радіолокаційного спостереження виявила та відстежила траєкторію безпілотника, який увійшов у повітряний простір Румунії та покинув територію в бік України».

«З наявних на цей час даних, є ймовірність існування зони ураження на території країни, в безлюдній місцевості, в околицях міста Періправа. Сили Міністерства національної оборони, починаючи з ранку, з повітряними засобами та наземними групами проводять розвідку в цьому районі», – зазначають у Міноборони.

Румунія заявила, що «засуджує атаки Росії проти української цивільної інфраструктури».

У ніч проти 8 вересня російські війська атакували територію України.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що Росія запустила по Україні чотири ракети Х-59 і понад 20 «Шахедів».

«Окупанти завдали удару чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59 із Бєлгородської області та 23 ударними БПЛА типу «Shahed», райони пусків – Курськ та Чауда», – кажуть українські військові.

За даними Повітряних сил ЗСУ, «напад противника відбивали зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема, Харківщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG