Доступність посилання

ТОП новини

У Telegram прокоментували арешт засновника месенджера Павла Дурова (ДОПОВНЕНО)


У дописі вказано, що мільярд користувачів по всьому світу використовують Telegram як засіб спілкування і джерело важливої інформації
У дописі вказано, що мільярд користувачів по всьому світу використовують Telegram як засіб спілкування і джерело важливої інформації

Команда месенджера Telegram надала перший коментар після затримання в Парижі засновника ресурсу Павла Дурова у якому зазначено, що компанія дотримується законів ЄС, зокрема закону про цифрові послуги.

«Абсурдно стверджувати, що платформа або її власник несуть відповідальність за зловживання цією платформою», – йдеться коментарі.

У дописі вказано, що мільярд користувачів по всьому світу використовують Telegram як засіб спілкування і джерело важливої інформації.

Раніше, сьогодні, стало відомо, що в аеропорту Парижа заарештували Павла Дурова. Телеканал TF1/LCI стверджує, що Дурова затримали через те, що «він не співпрацював з правоохоронними органами, а платформа, що належить йому, не модерувала контент, що робить його співучасником злочинів (оборот наркотиків, шахрайство та злочини проти дітей)». Його помістили під варту.

Читайте також: Популярний Telegram – «шпигун у кишені кожного українця»?

Дуров у 2021 році отримав громадянство Франції. Останніми роками він жив у ОАЕ. До Парижа він прилетів, як повідомляється, з Азербайджану, де 18-19 серпня з візитом перебував президент Росії Володимир Путін. Невідомо, чи зустрічався Дуров із Путіним у Баку.

Після публікації пресслужба Telegram повідомила Радіо Свобода, що Дуров не зустрічався з Путіним, не робив запитів на таку зустріч і не отримував пропозицій щодо неї.

Телеграм-канал Baza стверджує, що президент РФ начебто відмовився від зустрічі з ним.

На початку березня газета Financial Times опублікувала інтервʼю Дурова, яке він дав уперше за сім років. У ньому Дуров розповів, що Telegram збирається на IPO (первинне розміщення акцій на біржі) і оцінив компанію в 30 мільярдів доларів.

Через місяць вийшло ще одне інтервʼю Дурова, яке він дав американському блогеру Такеру Карлсону. У ньому засновник Telegram розповів про тиск із боку російської влади, який змусив його виїхати з країни, про створення месенджера та пошуки місця для штаб-квартири, а також відкинув звинувачення у співпраці з російськими силовиками.

Форум

XS
SM
MD
LG