Доступність посилання

ТОП новини

Держенергонагляд обіцяє перевірити справедливість застосування графіків відключень світла


«На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії»
«На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії»

Державна інспекція енергетичного нагляду України перевірить застосування обленерго графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії в областях. Повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону, йдеться на сайті уряду.

«Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії», – сказав Слободян.

Він зауважив, що перевірка розпочнеться з Дніпропетровщини, звідки надходить найбільше скарг. Після чого перевірка відбудеться ще у 5 – 6 регіонах.

За словами Слободяна, графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через те, що на стабілізаційні відключення припадають аварійні, спричинені, зокрема, спекою.

«Водночас, є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення», – зауважив він.

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла. Головна причина їх застосування – наслідки восьми ракетних та дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку – цього тижня синоптики прогнозували надзвичайну спеку.

Форум

XS
SM
MD
LG