Доступність посилання

ТОП новини

Справу колишнього високопосадовця ЗСУ, у якого знайшли 53 земельні ділянки, передали до суду – ДБР


За даними слідства, чиновник у 2023 році набув необґрунтованих активів на суму майже 56 мільйонів гривень
За даними слідства, чиновник у 2023 році набув необґрунтованих активів на суму майже 56 мільйонів гривень

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Національним агентством з питань запобігання корупції завершили досудове розслідування за фактом незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації колишнім начальником Центрального управління продовольчого забезпечення тилу командування Сил логістики Збройних Сил України, повідомила пресслужба ДБР 28 жовтня.

За даними слідства, чиновник у 2023 році набув необґрунтованих активів на суму майже 56 мільйонів гривень Зокрема йдеться про автомобіль, квартиру у Києві і 53 земельні ділянки на території України.

Також він вніс до щорічної декларації за 2022 рік недостовірні дані про наявні у нього та членів його сім’ї активів у розмірі 2 мільйонів гривень, кажуть правоохоронці.

У березні 2024 року до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 30 мільйонів гривень.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

У Державному бюро розслідувань не називають імені чиновника.

Раніше стало відомо, що внутрішній аудит Міністерства оборони України за чотири місяці зміг виявити допущених порушень на понад 10 мільярдів гривень, повідомив голова відомства Рустем Умєров.

Форум

XS
SM
MD
LG