Доступність посилання

ТОП новини

У Криму зараз не ведеться будівництво залізниці до Росії – заступник представника президента в АРК


Денис Чистіков розповів, що з відкритих джерел відомо: російські сили збудували частину залізниці від РФ до окупованого Маріуполя. Крім того, деякі роботи тривають на території між Донецьком і Маріуполем
Денис Чистіков розповів, що з відкритих джерел відомо: російські сили збудували частину залізниці від РФ до окупованого Маріуполя. Крім того, деякі роботи тривають на території між Донецьком і Маріуполем

На території окупованого Криму жодного будівництва та реалізації залізниці в РФ не ведеться. Про це у коментарі мовнику «Суспільне Крим» повідомив заступник постійного представника президента України в Автономній республіці Крим Денис Чистіков.

Він також зазначив, що зараз росіяни почали активно вести інформаційну кампанію з будівництва зазначеної залізниці, а також маршруту, який вони називають «Таврида-2». Зокрема, це сталося після ударів по військових об’єктах на території Криму.

«Це вказує на те, що окупанти також усвідомлюють можливість влучань, а також припинення функціонування так званого Кримського мосту. Крім того, останнім часом було влучання по поромній переправі на Керченській протоці, яка також активно використовується у військових цілях», – заявив Чистіков.

Читайте також: «Готова майже на 80%». Росія продовжує будувати нову залізницю в окупації: які загрози для фронту

Він розповів, що з відкритих джерел відомо: російські сили збудували частину залізниці від РФ до окупованого Маріуполя. Крім того, деякі роботи тривають на території між Донецьком і Маріуполем. Проте проведення робіт з будівництва залізниці від Маріуполя у бік Криму наразі не спостерігається, зокрема згідно з аналізом супутникових знімків.

За словами Чистікова, слабким місцем сил РФ є пошкоджений залізничний міст на адміністративному кордоні між Херсонською областю та Кримом.

«Поки що вони все ж таки активно будують автомобільні дороги на окупованій частині Запорізької, Херсонської та Донецької областей, але вона більше як логістична артерія для військової інфраструктури», – сказав посадовець.

Читайте також: «Будують з нуля»: РФ прискорює створення альтернативи Кримському мосту

У середині травня повідомлялося, що Росія продовжує будувати залізницю «Ростов – Крим», щоб з’єднати окуповані Маріуполь та Бердянськ, про що свідчать нові супутникові знімки Sentinel-2.

Раніше глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що залізниця від російського Ростова-на-Дону до анексованого Росією Криму через окуповану частину України може становити проблему для ЗСУ. Водночас він зазначив, що Сили оборони України зможуть впоратися з ділянками, прокладеними суходолом.

Форум

XS
SM
MD
LG