Доступність посилання

ТОП новини

Росія будує нові огорожі для захисту Керченського мосту (фото)


Загородження біля Керченського мосту, червень 2024 року
Загородження біля Керченського мосту, червень 2024 року

Російська влада продовжує зводити огорожі для захисту Керченського мосту від українських безпілотників. Відповідні фото оприлюднив проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

Раніше телеграм-канал«Крымский ветер» повідомляв про роботу кранів, встановлених на баржах, які «монтують загородження на південно-східній частині мосту».

Плавкран неподалік Керченського мосту, червень 2024 року
Плавкран неподалік Керченського мосту, червень 2024 року

Напередодні британська розвідка повідомила, «аналіз супутникових знімків виявив вісім барж на південній стороні Кримського мосту».

«Ці баржі були розміщені російськими військами, намагаючись захистити міст і судноплавний канал, зменшуючи кути підходу для українських безпілотних надводних апаратів», – пояснили розвідники.

Читайте також: Керченський міст і ATACMS. У ГУР заявили про намір зруйнувати міст між Кримом і Росією

Німецьке видання Bild з посиланням на експертів та аналітиків опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що українська армія, ймовірно, готується до того, щоб завдати нового удару по Керченському мосту. Про це свідчить зокрема нещодавня атака ЗСУ по російських поромах «Авангард» та «Конро Трейдер».

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українським безпілотникам», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мості 17 липня 2023 року. На острові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закрито.

Форум

XS
SM
MD
LG