Доступність посилання

ТОП новини

СБУ підозрює генпродюсера російської ТРК «Крим» у пропаганді війни


За повідомленнями, Олег Крючков (на фото) обіймає посаду радника російського голови окупованого Криму Сергія Аксьонова та входить до складу колегії «міністерства внутрішньої політики, інформації та зв’язку Республіки Крим»
За повідомленнями, Олег Крючков (на фото) обіймає посаду радника російського голови окупованого Криму Сергія Аксьонова та входить до складу колегії «міністерства внутрішньої політики, інформації та зв’язку Республіки Крим»

Служба безпеки України зібрала докази в справі генерального продюсера російської телерадіокомпанії «Крим» Олега Крючкова, йдеться в заяві відомства 17 червня.

СБУ уточнює, що ТРК розташована в Сімферополі, до неї входять 16 проросійських телестудій та радіостанцій.

«В ефірах ворожих інформресурсів регулярно поширюють фейки про війну РФ проти України та виправдовують воєнні злочини рашистів. Навесні 2022 року Крючков організував трансляцію окупаційної телерадіокомпанії майже на всій тимчасово захопленій частині території нашої держави», – повідомляє Служба.

Крім того, за повідомленнями, Крючков обіймає посаду радника російського голови окупованого Криму Сергія Аксьонова та входить до складу колегії «міністерства внутрішньої політики, інформації та зв’язку Республіки Крим».

Читайте також: Суд заборонив вісім проросійських організацій, які координував Медведчук – СБУ

За даними слідства, Крючкова призначили генеральним продюсером ТРК до початку повномасштабного вторгнення Росії. Перед тим він працював на російському каналі «НТВ». Він, зокрема, входить до числа людей, які відповідають на інформаційну політику Кремля на окупованих територіях України.

«Серед іншого, фігурант активно використовує власні сторінки у соцмережах, де активно закликає до окупації всієї території нашої держави», – додає СБУ.

Правоохоронці повідомили Крючкову про підозру за статтями про пропаганду війни, колабораційну діяльність та виправдовування російської агресії.

Читайте також: «Завербували під час навчання у Москві»: СБУ підозрює чиновника з Хмельницького у роботі на ФСБ

За даними СБУ, фігурант перебуває на окупованій території Криму, «тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за вчинені злочини».

Минулого тижня правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності призначеному російською владою окупованого Криму уповноваженому з прав людини на півострові Олександру Штехбарту. За даними СБУ, своїми діями він «сприяє реалізації політики влади РФ та забезпечує її діяльність на тимчасово окупованому півострові».

Форум

XS
SM
MD
LG