Доступність посилання

ТОП новини

На кордоні з Молдовою затримали 19 чоловіків, які хотіли незаконно виїхати з України – ДПСУ


За даними прикордонників чоловіки діяли за вказівками із телеграм-каналу
За даними прикордонників чоловіки діяли за вказівками із телеграм-каналу

Неподалік кордону з Молдовою прикордонники зупинили дві групи чоловіків 8 і 11 осіб, які збиралися незаконно перетнути державний кордон України, повідомила 17 жовтня Державна прикордонна служба.

За даними прикордонників чоловіки діяли за вказівками із телеграм-каналу.

«За онлайн-вказівки від організатора через телеграм-канал вони заплатили по 3-5 тисяч доларів кожен. Щоб бути менш помітними, по прибуттю до точки збору порушники поділилися на дві групи, проте були затримані за декілька кілометрів до кордону й отримали адмінпротоколи про правопорушення», – йдеться у повідомленні ДПСУ.

12 червня речник ДПСУ повідомляв, що за час воєнного стану, було викрито понад 480 злочинних груп, які займалися організацією незаконного перетину державного кордону. Він зауважив, що прикордонних щодня затримують людей, які намагаються перетнути західний кордон у незаконний спосіб.

Міністр МВС Ігор Клименко в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що він має інформацією про загальну кількість затриманих на кордоні чоловіків призовного віку у період від початку повномасштабної війни, однак озвучити таку статистику на загал міністр відмовився. За його словами, це закрита інформація.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Форум

XS
SM
MD
LG