Доступність посилання

ТОП новини

У Боснії підліток убив ножем поліцейського, влада каже про «теракт»


Місто Босанська Крупа, Боснія та Герцеговина, 25 жовтня 2024 року
Місто Босанська Крупа, Боснія та Герцеговина, 25 жовтня 2024 року

У місті Босанська Крупа на заході Боснії 25 жовтня влада повідомила, що озброєний ножем підліток убив офіцера поліції та поранив іншого, подію в повідомленні названо «терористичним актом».

Напад 14-річного хлопця стався пізно ввечері 24 жовтня в поліцейській дільниці в Босанській Крупі, місті з приблизно 14 тисячами жителів, повідомили Радіо Свобода в офісі міністерства в кантоні Уна-Сана.

Поранений поліцейський перебуває в лікарні в стабільному стані, повідомила влада.

Поліція та прокуратура заявили на спільній пресконференції 25 жовтня в місті Біхач, що в цьому регіоні не було погроз на адресу місцевої поліції, і влада не мала попередньої інформації про ймовірний напад на поліцейську дільницю.

Неповнолітній, який скоїв напад, раніше не опинявся в полі зору правоохоронців.

Влада не підтвердила і не заперечила повідомлення місцевих ЗМІ, що підозрюваний, особа якого не розголошується через юний вік, є релігійним екстремістом. Більше інформації вони не надали, оскільки розслідування ще триває.

Головна прокурорка кантону Уна-Сана Меріма Месанович вказала, що покарання за вбивство становить від 10 років до довічного ув’язнення, але, оскільки підозрюваний є неповнолітнім, його можуть у разі засудження відправити до виправної колонії лише на п’ять років.

У Боснії раніше вже були напади на поліцію. У червні 2010 року в Бугойно, що в центральній частині країни, під час нападу на поліцейську дільницю загинув один офіцер, ще шестеро були поранені. У квітні 2015 року в Зворніку на сході Боснії нападник убив одного поліцейського і поранив ще двох, а потім був застрелений.

Форум

XS
SM
MD
LG