Доступність посилання

ТОП новини

11 мігрантів загинули в річці між Боснією та Сербією, намагаючись перетнути кордон


Пошуки загиблих тривали 23 серпня й після того, як 11-те тіло витягли з річки
Пошуки загиблих тривали 23 серпня й після того, як 11-те тіло витягли з річки

Внаслідок затоплення човна на річці Дрина на кордоні між Боснією і Герцеговиною та Сербією напередодні затонули 11 мігрантів, у тому числі дев’ятимісячна дитина – про це за підсумками пошукових робіт 23 серпня повідомила балканська служба Радіо Свобода.

Пошуки загиблих тривали 23 серпня й після того, як 11-те тіло витягли з річки. Рятувальники знайшли живими 18 людей, у тому числі трьох дітей, яким вдалося дістатися берега, повідомив 22 серпня міністр внутрішніх справ Сербії Івіца Дачич.

Директор Служби цивільного захисту Республіки Сербської (утворення в складі Боснії і Герцеговини) Борис Трнініч підтвердив Радіо Свобода, що човен з мігрантами перекинувся поблизу міста Тегара в муніципалітеті Братунац під час незаконного перетину із Сербії до Боснії.

Читайте також: «Залишатися на плаву, перш ніж потонемо». Як американська мрія ледь не коштувала життя мігрантам із Казахстану

Свідок події Міліца Авдалович розповіла Радіо Свобода, що 22 серпня, між 4 і 5 ранку, її розбудив гавкіт собаки.

«З Дрини долинали крики. Ми спочатку подумали, що там якісь молоді люди, але пес продовжував нестримно гавкати. Я вийшла у вікно і помітила людей, які намагалися плисти до берега», – розповіла вона.

Потім вона побачила чоловіка, який просив допомоги. Він сказав, що в небезпеці жінки та діти і що вони перебували на човні, який затонув із 25 людьми на борту.

Златан Сімич, командир місцевої пожежно-рятувальної частини, повідомив, що на 23 серпня пошуки ще тривають.

«Ми на воді, починаємо пошуки з місця, де сталася аварія, і знову обшукуємо русло в надії, що знайдемо решту (постраждалих – ред.)», – сказав він, додавши, що рятувальники не знають точну кількість людей на човні.

Читайте також: У Боснії і Герцеговині працівник школи відкрив вогонь з гвинтівки: троє загиблих

Ті, хто вижив, отримують гуманітарну допомогу, каже волонтер неурядової організації SOS Balkan Route Ніхад Суліч. Деякі будуть допущені до центру прийому в Сараєво, а потім повернуті до Сербії.

Суліч додав, що дітей, чиї батьки потонули, відправили до центру в Белграді.

Боснійська поліція повідомила, що вживаються заходи щодо встановлення та затримання контрабандистів, відповідальних за трагедію.

Сербія лежить на так званому балканському шляху міграції до Західної Європи. Мігранти, які тікають від воєн і бідності в Африці та на Близькому Сході, часто стають жертвами контрабандистів, які обіцяють нелегально переправити їх через кордон у прагненні дістатися Західної Європи.

Форум

XS
SM
MD
LG