Доступність посилання

ТОП новини

КМВА: війська РФ намагались завдати по Києву удару балістичними та крилатими ракетами, всі цілі знищені


Станом на зараз в Києві без руйнувань та потерпілих.
Станом на зараз в Києві без руйнувань та потерпілих.

Після спроби завдати балістичного удару війська РФ атакували Київ крилатими ракетами, всі цілі знищені, повідомляє голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«За дві години після спроби завдати балістичного удару, приблизно о 07:00 ворог атакував Київ вже крилатими ракетами! Попередньо, тип озброєння на кшталт «Іскандер-К». Після тривалих складних маневрів територією кількох областей, ракети намагалися вразити цілі з південного напрямку», – написав він у телеграмі.

Станом на зараз в Києві без руйнувань та потерпілих.

Вранці у столиці двічі оголошувалася повітряна тривога. У КМВА повідомили, що приблизно о 05:00 сили РФ застосували балістичне озброєння для удару по Києву – це вже третій обстріл балістикою Києва у серпні з чітким інтервалом у 6 днів між кожною атакою.

«Цей удар, за попередніми даними, був практично ідентичний двом попереднім. За інформацією, яка перевіряється, рашисти знову, втретє поспіль, скоріше за все застосували північнокорейські балістичні ракети типу «KN-23», – повідомили в адміністрації, додавши, що сили ППО уразили балістичні ракети на підльоті до столиці


Крім того, практично одночасно з балістикою, в бік Києва заходило кілька ударних БпЛА – всі дрони противника були знищенні за межами міста.

Читайте також – КМВА: від початку вторгнення РФ у Києві пролунало понад 1200 тривог

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG