Доступність посилання

ТОП новини

Мережу «Ашан» у Росії може купити «Газпромбанк» – французькі ЗМІ


Покупцем мережі французьких гіпермаркетів «Ашан» у Росії може стати «Газпромбанк», повідомляє французьке видання Le Monde із посиланням на джерела.

Le Monde звертає увагу, що у вересні 2023 року «Газпромбанк» купив 14 торгових центрів «Мега» у шведської компанії Ingka Centres, яка входила до одного холдингу із мережею Ikea. У цих торгових центрах розташовувалися гіпермаркети «Ашан».

Ingka Centres повідомляла про продаж торгових центрів структурі «Газпромбанку».

Складністю для західних груп, які прагнуть вийти з Росії, є пошук покупця, схваленого Кремлем. Якщо цього не станеться, активи будуть фактично конфісковані владою, як це було з компаніями Danone і Carlsberg, пише Le Monde.

Раніше цього тижня французьке видання La Lettre написало, що «Ашан» знайшов собі покупця на бізнес у Росії. Ім’я покупця не називалося. У мережі гіпермаркетів заявили, що не коментують чутки. Газета «Коммерсант» називала можливими претендентами на купівлю «Ашана» мережі «Лента» та «Магніт».

У Росії, де група працює з 2002 року, «Ашан» має найбільше магазинів після Франції. У магазинах «Ашан» у Росії працюють 25 тисяч осіб.

Форум

XS
SM
MD
LG