Доступність посилання

ТОП новини

Армія Росії почала будувати нові укріплення, щоб зупинити просування ЗСУ на Курщині – розвідка Британії


Ілюстраційне фото. Українські військові ремонтують військовий автомобіль на Сумщині, поблизу кордону з Курською областю Росії, 11 серпня 2024 року
Ілюстраційне фото. Українські військові ремонтують військовий автомобіль на Сумщині, поблизу кордону з Курською областю Росії, 11 серпня 2024 року

Українські війська просунулися на глибину близько 10-25 кілометрів у Курській області, починаючи з 6 серпня, довжина фронту сягає 40 кілометрів – про це заявила розвідка Великої Британії в зведенні 16 серпня.

«Хоча Росія встановила оборонні лінії та мала прикордонні війська в цьому районі, вони були не готові зустрітися зі штурмовими силами з кількох батальйонів», – заявило відомство.

Водночас, за спостереженням британської розвідки, після початкової розгубленості російське командування відрядило додаткові війська в регіон. У тому числі, ймовірно, ті, які були перекинуті з інших ділянок фронту:

«Вони також почали зводити додаткові оборонні позиції у спробі зупинити просування України».

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа.

Читайте також: «Обміняти Суджу на Бердянськ». Росія виводить війська з півдня України?

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону на даний момент евакуйовано понад 120 тисяч людей.

Раніше телеканал CNN із посиланням на двох високопоставлених чиновників США повідомив, що Росія перекинула з окупованих територій України до російської Курської області кілька бригад чисельністю не менше від однієї тисячі осіб кожна, щоб протистояти наступу ЗСУ, але серйозних сил із ділянок фронту в Україні досі не знімала.

Форум

XS
SM
MD
LG