Доступність посилання

ТОП новини

Командувач НАТО в Європі назвав «повільною та розсіяною» реакцію Росії на події в Курській області


Така реакція Росії пов’язана з кількома факторами, на думку Крістофера Каволі
Така реакція Росії пов’язана з кількома факторами, на думку Крістофера Каволі

Росія досі намагається сформувати реакцію на операцію України у Курську, поки що ця реакція була повільною і розсіяною – про це сказав головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі під час події Ради з міжнародних відносин (CFR) 15 серпня, цитує «Голос Америки».

Така реакція Росії пов’язана з кількома факторами, на думку Каволі. По-перше, це відсутність розуміння, хто мусить бути відповідальним за бойові дії всередині Росії, по-друге – брак вільних військ, які Росія може залучити проти української операції в Курській області.

«Росія досі збирає докупи реакцію на вторгнення України. Поки що це була тільки доволі повільна і розсіяна реакція. Частково це тому, що Росія не встановлює, хто має повноваження. Міністерство оборони відповідальне за воєнні дії всередині України, але ж не всередині Росії, правильно? Тобто це мало б бути Міністерство внутрішніх справ», – аналізує генерал.

Читайте також: Лубінець не вірить у швидкий обмін «всіх на всіх», попри операцію ЗСУ в Курській області РФ

Говорячи про відсутніх вільних сил, які можна було б перекинути до Курської області, Каволі зазначив, що рівень залученості російських наземних сил, які перебувають в Україні, «дуже суттєвий».

Командувач НАТО наголошує, що підрозділи, які залишилися в Росії та можуть протистояти подібній проблемі – військові строкової служби, яким в теорії та юридично заборонено воювати в Україні. Відповідно, йдеться не про ті бойові одиниці, від яких можна очікувати найшвидшої реакції.

Головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі підкреслює, що російська влада перекинула в Курський регіон багато повітряних сил, але невідомо, скільки наземних сил буде залучено, і який ефект це матиме.

Читайте також: ISW: командування РФ залишає пріоритетом наступ на сході України, попри події на Курщині

«Деякі підрозділи прибули зі сходу України, щоб вести бій. Очевидно, їм віддадуть перевагу порівняно із підрозділами з інших місць. Думаю, що Росії доведеться ухвалювати рішення зі свого боку щодо часу та щодо наявності військ», – каже Каволі.

Раніше телеканал CNN із посиланням на двох високопоставлених чиновників США повідомив, що Росія перекинула з окупованих територій України до російської Курської області кілька бригад чисельністю не менше від однієї тисячі осіб кожна, щоб протистояти наступу ЗСУ, але серйозних сил із ділянок фронту в Україні досі не знімала.

Форум

XS
SM
MD
LG