Доступність посилання

ТОП новини

Росія: влада Курської області обмежила вʼїзд до міста Курчатов, де розташована АЕС


Курська атомна електростанція біля міста Курчатов, Курська область, Росія, 27 серпня 2024 року
Курська атомна електростанція біля міста Курчатов, Курська область, Росія, 27 серпня 2024 року

Влада Курської області в Росії обмежила вʼїзд до міста Курчатов. Також вводиться пропускний режим для співробітників Курської АЕС і будівництва АЕС-2, повідомив виконувач обов’язків губернатора російського регіону Олексій Смірнов.

«Для тих, хто не має прописки, але працює в місті, передбачена можливість отримання перепусток в адміністраціях міста… Транспортні засоби, що здійснюють транзитні перевезення і раніше переміщалися територією Курчатова, повинні будуть використовувати альтернативні маршрути обʼїзду», – йдеться у дописі.

Курчатов – третє за величиною місто в Курській області, там розташовується Курська АЕС. 27 серпня туди приїжджав глава МАГАТЕ Гроссі і заявив, що в період обстрілів АЕС перебуває у «вразливому» становищі.

Читайте також: Чому Курська операція ЗСУ є пасткою для Путіна: пояснюємо

Минулого тижня Росія звинуватила Україну в підготовці нападу на Курську АЕС. Зокрема, про це заявили представниця МЗС Марія Захарова, яка закликала ООН і МАГАТЕ засудити «провокацію», і Міноборони, яке пригрозило «заходами у відповідь».

Україна звинувачення заперечила. «Україна не має ні наміру, ні можливості робити якісь подібні дії. Росія має припинити поширювати небезпечну брехню», – заявив представник українського МЗС Георгій Тихий.

Курська АЕС розташована в безпосередній близькості від Курчатова і недалеко від двох найбільших міст регіону – Курська і Желєзногорська. Там встановлюють залізобетонні укриття, повідомив голова Курської області РФ Олексій Смирнов.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої.

Форум

XS
SM
MD
LG