Доступність посилання

ТОП новини

Росія повідомила МАГАТЕ про виявлення уламків БПЛА на території Курської АЕС



Повідомляється, що фрагменти безпілотника нібито були виявлені приблизно за 100 метрів від сховища відпрацьованого ядерного палива станції.
Повідомляється, що фрагменти безпілотника нібито були виявлені приблизно за 100 метрів від сховища відпрацьованого ядерного палива станції.

Росія сьогодні повідомила Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ), що на території Курської атомної електростанції виявлені уламки безпілотника. Про це йдеться у повідомленні пресслужби агентства.

Повідомляється, що фрагменти безпілотника нібито були виявлені приблизно за 100 метрів від сховища відпрацьованого ядерного палива станції. У МАГАТЕ повідомили, що безпілотник був подавлений рано вранці 22 серпня.

У цьому контексті генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі підтвердив намір особисто оцінити ситуацію на майданчику під час візиту наступного тижня.

Під час свого візиту Ґроссі оцінить ситуацію на місці та обговорить умови подальшої діяльності, яка може знадобитися для оцінки умов ядерної безпеки та безпеки Курської атомної електростанції.

«Військова діяльність поблизу атомної електростанції становить серйозний ризик для ядерної безпеки. Мій візит на ХАЕС наступного тижня забезпечить нам своєчасний доступ для незалежної оцінки ситуації», – генеральний директор МАГАТЕ.

Читайте також: ЗСУ штурмують Коренєво в Росії? Що означатиме взяття під контроль райцентру

Минулого тижня Росія звинуватила Україну в підготовці нападу на Курську АЕС. Зокрема, про це заявили представниця МЗС Марія Захарова, яка закликала ООН і МАГАТЕ засудити «провокацію», і Міноборони, яке пригрозило «заходами у відповідь».

Україна звинувачення заперечила. «Україна не має ні наміру, ні можливості робити якісь подібні дії. Росія має припинити поширювати небезпечну брехню», – заявив представник українського МЗС Георгій Тихий.

Курська АЕС розташована в безпосередній близькості від Курчатова і недалеко від двох найбільших міст регіону – Курська і Желєзногорська. Там встановлюють залізобетонні укриття, повідомив голова Курської області РФ Олексій Смирнов.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої.

ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, включаючи райцентр Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. У Курській області діє режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

Із регіону на даний момент евакуювали понад 100 тисяч людей. Евакуація проходить також у прикордонних з Україною територіях Бєлгородської області Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG