Доступність посилання

ТОП новини

Російські обстріли: за добу є загиблі в Донецькій та Харківській областях – ОВА


Наслідки російського обстрілу на Херсонщині, 16 серпня 2024 року
Наслідки російського обстрілу на Херсонщині, 16 серпня 2024 року

Російські війська обстрілювали населені пункти прифронтових областей протягом доби 16 серпня, повідомляє обласна влада.

«За 16 серпня росіяни вбили 2 жителів Донеччини: у Торецьку і Часовому Яру. Ще 2 людини в області за добу дістали поранення», – повідомив голова області Вадим Філашкін.

За даними обласної влади, поранень зазнали жителі Торецька та Сіверська.

Російські війська обстрілювали населені пункти Херсонщини протягом доби, повідомив голова ОВА Олександр Прокудін. Вони поцілили в об’єкт критичної інфраструктури, освітні заклади, житлові квартали. Обстріли пошкодили газопровід, приватні автомобілі та автівку рятувальників.

Читайте також: Генштаб: на Покровському напрямку ЗСУ вживають заходів із утримання рубежів

«Через російську агресію 6 людей дістали поранення, з них – 1 дитина», – додав Прокудін.

Через обстріл Куп’янського району Харківщини були пошкоджені скління вікон, двері трьох приватних будинків та гараж, заявив очільник області Олег Синєгубов. Також внаслідок обстрілу горіли будинок і господарча споруда в селі Одноробівка Богодухівського району.

«Близько 22:00 та близько півночі ворог завдав ударів по с. Козача Лопань Дергачівської громади. Внаслідок обстрілів загинула жінка, дані встановлюються. Пошкоджено приватні будинки, зруйновано дах та виникла пожежа у двохповерховому будинку», – заявив Синєгубов.

Обстріли також спричинили пошкодження цивільної інфраструктури в Золочівській та Курилівській територіальних громадах.

Читайте також: Повітряні сили: вночі ППО збила всі 14 російських дронів-камікадзе

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG