Доступність посилання

ТОП новини

На Херсонщині за добу від обстрілів РФ одна людина загинула, 13 поранені – ОВА


Наслідки російського удару в Херсоні, архівне фото
Наслідки російського удару в Херсоні, архівне фото

На Херсонщині через російські обстріли минулої доби одна людина загинула, ще 13, зокрема дитина, – зазнали поранень, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, минулої доби під російським вогнем і авіаударами опинилися Антонівка, Садове, Зимівник, Кізомис, Станіслав, Софіївка, Микільське, Придніпровське, Сонячне, Берислав, Дудчани, Михайлівка, Червоний Маяк, Зміївка і місто Херсон.

«Російські військові поцілили в об’єкти критичної інфраструктури й адмінбудівлі; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 16 приватних будинків. Також окупанти пошкодили газопровід, господарські споруди, гаражі, приватні автомобілі, автівку рятувальників і сільгосптехніку», – йдеться в повідомленні.

За словами Прокудіна, під час дронової атаки Росії в ніч на 15 серпня Сили протиповітряної оборони збили над територією Херсонщини вісім безпілотників Shahed-131/136.

Загалом, за даними Повітряних сил, вдалося збити всі 29 запущених Росією безпілотників.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG