Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: третина сьогоднішніх російських атак була на Покровському напрямку


За даними штабу, з початку доби на Покровському напрямку сили РФ здійснили вже 23 спроби потіснити українських захисників із займаних позицій
За даними штабу, з початку доби на Покровському напрямку сили РФ здійснили вже 23 спроби потіснити українських захисників із займаних позицій

Третина сьогоднішніх російських атак була на Покровському напрямку, загалом на фронті кількість боєзіткнень станом на 16:00 зросла до 75. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, з початку доби на цьому напрямку сили РФ здійснили вже 23 спроби потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Водяного, Новогродівки, Гродівки, Желанного, Калинівки, Птичого та атакували у бік Зеленого Поля. Сили оборони відбили 17 атак противника, шість боїв ще тривають.

Крім Покровського, противник атакував на ще дев’яти напрямках. Зокрема на Харківському напрямку російські війська вісім разів штурмували позиції українські підрозділи в районах Липців та Вовчанська – в останньому ще триває бій.

На Торецькому напрямку противник атакує біля населених пунктів Торецьк і Біла Гора, де українські захисники відбивають два штурми. Російська бомбардувала Торецьк, також сили РФ обстріляли Дачне і Нью-Йорк некерованими авіаракетами.

Читайте також: ОВА: у Торецьку залишаються близько 3000 людей, евакуація відбувається повільно

На початку тижня Олександр Бордіян, виконувач обов’язки пресофіцера 32-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») заявив, що бої біля міста Торецьк йдуть у міській забудові.

За даними Генштабу ЗСУ, минулої доби на Торецькому напрямку російські війська, за підтримки авіації, здійснили 19 атак неподалік Залізного, Нью-Йорка і Торецька.

З 12 серпня на Донеччині почали діяти нові правила комендантської години, зокрема, у населених пунктах, розташованих від лінії фронту менше ніж на 10 кілометрів, – з 17:00 до 09:00.

Така тривалість комендантської години встановлена, зокрема, у містах Вугледар, Гірник, Красногорівка, Мирноград, Новогродівка, Селидове, Українськ, Сіверськ, Часів Яр, Торецьк.

Форум

XS
SM
MD
LG