Доступність посилання

ТОП новини

Чотирьом чоловікам повідомили про підозру за побиття військовослужбовця ТЦК у Ворохті – прокуратура


4 липня цього року на в’їзді у селище Ворохта трапився конфлікт між місцевими мешканцями і працівником ТЦК з Верховини
4 липня цього року на в’їзді у селище Ворохта трапився конфлікт між місцевими мешканцями і працівником ТЦК з Верховини

Чотирьом чоловікам, мешканцям селища Ворохта Івано-Франківської області повідомлено про підозру за побиття військовослужбовця Територіального центру комплектування (ТЦК), інформує 31 травня обласна прокуратура.

Слідство встановило, що підозрювані побили 4 липня військовослужбовця Верховинського ТЦК, який перебував при виконанні службових обов’язків.

Як повідомляє прокуратура, місцеві чоловіки призовного віку завдали військовослужбовцю «декілька ударів по голові і тілу, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку та інші. Також вони пошкодили автомобіль, яким користувався потерпілий».

Зазначено, що чотирьом чоловікам повідомлено про підозру за хуліганство. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до чотирьох років, вирішується питання про обрання стосовно них запобіжних заходів, а також щодо оголошення підозри іншим учасникам конфлікту.

4 липня на в’їзді у Ворохту військовослужбовці одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки тимчасово розгорнули блокпост, на якому перевіряли у людей документи. Згодом прийшли місцеві жителі з вимогою прибрати блокпост, стався конфлікт.

Згодом в оперативному командуванні «Захід» заявили, що жителі Ворохти почали конфлікт.

«Напали на військовослужбовця ТЦК та побили його машину. Даний військовослужбовець був поранений та воював за «подібних осіб». Така подяка», – йдеться у повідомленні.

Мешканці спершу прийшли до селищної ради з вимогою прибрати блокпост, оскільки суттєво зменшився потік туристів, а проїзд до курорту «Буковель» – безперешкодний. Люди пояснили Радіо Свобода, що саме ця несправедливість штовхнула їх на конфлікт із працівниками ТЦК.

У командуванні зазначили, що блокпост у Ворохті прибрали, але військовослужбовці ТЦК будуть і надалі перевіряти документи відвідувачів селища.

Форум

XS
SM
MD
LG