Доступність посилання

ТОП новини

Мобілізація «розколює» українське суспільство: що саме не сприймають 50% опитаних соціологами


  • Місяць sз новим законом про мобілізацію: що думають українці?

КМІС оприлюднив дані настроїв українців: нові норми підтримує третина опитаних, а от не підтримують – половина. Британська служба BBC пише, що цьогорічна кампанія з мобілізації розколола українське суспільство. Яка у цьому роль ТЦК? Що саме не сприймають українці?

Росія використовує скандали довкола ТЦК в Україні, проводячи свою ІПСО

  • Що кажуть користувачі про оновлений Резерв+?

Міноборони України представило оновлення у додатку Резерв+. Запевняють, що тепер в Україні діє електронний військово-обліковий документ, який має таку ж юридичну силу як і звичайний паперовий військовий квиток. Що кажуть користувачі?

  • Як на мобілізацію впливає рекрутинг? Чи допомогли нововведення залучити більше людей до війська?

До Збройних сил України з березня почали набирати ще й за новим алгоритмом – через рекрутинг.

Цей механізм, на відміну від мобілізації, дозволяє кандидатам потрапити – після співбесіди і тестів – до обраного підрозділу. Звичайна мобілізація через ТЦК не дає такої можливості, і часто майбутній підрозділ проходження служби, як і спеціальність, залишаються невідомими для рекрута.

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода Live:

  • 18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG