Доступність посилання

ТОП новини

Sky News: український літак уперше вразив ціль на території Росії


Українські військові льотчики поруч з винищувачами Су-27
Українські військові льотчики поруч з винищувачами Су-27

Український військовий літак вперше застосував зброю, яка вразила ціль на території Росії, повідомляє 9 червня британська телекомпанія Sky News з посиланням на неназване українське військове джерело.

За інформацією від джерела, був вражений російський командний пункт у неділю, 9 червня, в районі Бєлгорода.

Видання зазначає, що результати атаки ще уточнюють, однак підтверджено, що «це було пряме влучання». Таким чином, Україна вперше вдарила по цілі в Росії боєприпасом із повітря.

Sky News пише, що досі невідомо, який тип боєприпасів використали під час атаки і чи була це західна зброя.

Генеральний штаб ЗСУ наразі не повідомляв про ураження цілей на території РФ.

Раніше, 9 червня, російські соціальні медіа повідомляли про атаку на склад боєприпасів у Ракитянському районі Бєлгородської області. Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков писав, що горить «нежитлове приміщення». А Міністерство оборони РФ заявило про збиття українського безпілотника над Бєлгородською областю.

7 червня, у Парижі президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джозефом Байденом. У контексті цієї зустрічі Зеленський заявив, що для ефективного захисту «від щоденного російського терору Україна має отримати можливості завдавати ударів по військових цілях на території Росії».

Напередодні в інтервʼю ABC News Джо Байден сказав, що українській стороні дозволено «удари поблизу кордону у відповідь на російські атаки конкретних цілей в Україні». «Ми не дозволяємо удари на 200 миль (приблизно 320 кілометрів – ред.) углиб Росії і не дозволяємо удари по Москві, по Кремлю», – заявив Байден.

Форум

XS
SM
MD
LG