Доступність посилання

ТОП новини

Остін: політика щодо ударів по території РФ буде «дуже корисною для українців у майбутньому»


Коментарі Ллойда Остіна з’явилися через кілька днів після того, як президент Джо Байден надав дозвіл для України обмежено бити американською зброєю по території РФ.
Коментарі Ллойда Остіна з’явилися через кілька днів після того, як президент Джо Байден надав дозвіл для України обмежено бити американською зброєю по території РФ.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що нова політика, яка дозволяє українським військовим завдавати обмежених ударів по території Росії американськими боєприпасами, буде «дуже корисною для українців у майбутньому».

«Ми надали Україні можливість вести вогонь у відповідь, стріляти у відповідь по російських військах, які стріляють по них, і мати можливість знищувати їхні артилерійські батареї, коли вони стріляють по українцях», – сказав Остін в інтерв’ю CNN.

Коментарі Остіна з’явилися через кілька днів після того, як президент США Джо Байден надав Україні дозвіл на завдання ударів американськими боєприпасами на російській території, обмеживши їх цілями поблизу кордону з Харковом, де російські війська зосередили свої зусилля.

Відповідаючи на запитання про зменшення підтримки в США, Остін сказав, що він вірить у «сильну підтримку України» серед обох політичних партій, незважаючи на те, скільки часу знадобилося Конгресу для ухвалення пакету безпекової допомоги.

«Ми повинні переконатися, що Путін не зможе розтоптати Україну, тому що, як сказав президент, є велика ймовірність, майже стовідсоткова, що Путін не зупиниться на досягнутому. Він продовжить рухатися вперед в інших актах агресії», – сказав він.

Сьогодні, 7 червня, у Парижі президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джозефом Байденом. У контексті цієї зустрічі Зеленський заявив, що для ефективного захисту «від щоденного російського терору Україна має отримати можливості завдавати ударів по військових цілях на території Росії».

Напередодні в інтервʼю ABC News Джо Байден сказав, що українській стороні дозволено «удари поблизу кордону у відповідь на російські атаки конкретних цілей в Україні». «Ми не дозволяємо удари на 200 миль (приблизно 320 кілометрів – ред.) углиб Росії і не дозволяємо удари по Москві, по Кремлю», – заявив Байден.

Форум

XS
SM
MD
LG