Доступність посилання

ТОП новини

ФІФА відсторонила голову федерації Іспанії на 90 днів після поцілунку капітанки збірної


Днями десятки футболісток національної збірної Іспанії відмовилися від продовження виступів за команду, доки Луїс Рубіалес не буде відправлений у відставку
Днями десятки футболісток національної збірної Іспанії відмовилися від продовження виступів за команду, доки Луїс Рубіалес не буде відправлений у відставку

Голову Федерації Іспанії з футболу Луїса Рубіалеса відсторонять від посади на три місяці – про це заявив дисциплінарний комітет ФІФА в повідомленні, яке цитують міжнародні медіа.

Таке рішення ухвалили на тлі скандалу через те, що Рубіалес поцілував у губи капітанку команди Іспанії після перемоги на Чемпіонаті світу з футболу для жінок.

«Голова комітету… вирішив сьогодні тимчасово відсторонити пана Луїса Рубіалеса від усіх видів діяльності, пов’язаних із футболом на національному та міжнародному рівнях», – йдеться в повідомленні.

За заявою, відсторонення запроваджене на час дисциплінарних процедур і триватиме 90 днів.

Читайте також: «Динамо» і «Зоря» програли в Лізі конференцій

Днями десятки футболісток національної збірної Іспанії відмовилися від продовження виступів за команду, доки Рубіалес не буде відправлений у відставку. Він поцілував у губи капітанку команди-переможниці чемпіонату світу Джені Ермосо на офіційній церемонії нагородження.

Раніше він заявив про відмову залишати посаду голови федерації, що викликало вибух гніву серед гравчинь і міністрів уряду, які назвали його вчинок неприйнятним.

Іспанія досягла у жіночому футболі за останні два роки феноменальних успіхів, відзначали міжнародні ЗМІ. Іспанські футболістки – чемпіонки світу серед дівчат до 17 років, чемпіонки світу серед дівчат до 20 років, чемпіонки світу серед жінок старшого віку. Тепер іспанки – чемпіонки світу.

XS
SM
MD
LG