Доступність посилання

ТОП новини

СБУ закликають порушити справу проти Гордона, його офіс пікетують


Під офіс Гордона в Києві ввечері 18 травня прийшли кілька десятків активістів, зокрема з правих організацій
Під офіс Гордона в Києві ввечері 18 травня прийшли кілька десятків активістів, зокрема з правих організацій

Партія «Європейська солідарність» закликає Службу безпеки України почати розслідування проти журналіста Дмитра Гордона «за фактом розпалювання ворожнечі, підтримки тероризму та підриву суверенітету» України.

«Розповсюдження на медіаресурсах Гордона у вигляді «інтерв’ю» пропагандистських виступів терориста Гіркіна, причетного до захоплення Криму і Донбасу, та колаборанта Поклонської, причетної до фальсифікації справ і арештів десятків кримських татар і українців, є очевидним злочином проти суверенітету та територіальної цілісності країни, за яку передбачена пряма кримінальна відповідальність», – йдеться в заяві партії.

«Відсутність негайної реакції на цю кричущу провокацію з боку влади і правоохоронних органів свідчить, що режим не просто крізь пальці дивиться на витівки реваншистів, але й перебуває з ними у змові, спільно реалізуючи спецоперацію Кремля «примирення», – додали в «ЄС».

Тим часом, під офіс Гордона в Києві ввечері 18 травня прийшли кілька десятків активістів, зокрема з правих організацій і ветеранських рухів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Вони кинули декілька яєць, зробили написи на тротуарі. На місці присутня поліція, сутичок немає.

Обурення активістів викликали інтерв’ю Гордона з колишньою прокуроркою анексованого Криму, згодом обраною до російської Держдуми на незаконних виборах, які Москва провела в Криму, Наталією Поклонською й Ігорем «Стрєлковим»-Гіркіним, який називав себе «міністром оборони» угруповання «ДНР».

Інтерв'ю з Поклонською вийшло 11 травня, інтерв'ю з Гіркіним – 18 травня.

У СБУ заявили, що проаналізують ситуацію. «СБУ вивчить ситуацію, пов’язану з інтерв’ю з Поклонською та Гіркіним», – цитує пресслужби СБУ агентство «Інтерфакс-Україна».

Після критики на адресу його тригодинної розмови з Поклонською Гордон заявляв, що це інтерв'ю розкриває «анатомію зради».

Рішення взяти понад тригодинне інтерв'ю в Гіркіна Гордон пояснив тим, що вважає його «символом і одним з головних дійових осіб російської агресії на Донбасі».

Де Поклонська сказала неправду Гордону?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:10:21 0:00

XS
SM
MD
LG