Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура почала розслідування через обстріл українського літака в Чорному морі


Український літак Ан-26, ілюстративне фото
Український літак Ан-26, ілюстративне фото

Військова прокуратура Південного регіону України за фактом обстрілу українського транспортного літака розпочала кримінальне провадження.

Як повідомляє прес-служба відомства, провадження відкрилиза попередньою кваліфікацією частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство 2-х або більше осіб за обтяжуючих обставин).

Наразі військова прокуратура провела огляд повітряного судна, зафіксували ушкодження, готується призначення необхідних експертиз.

За даними прокуратури, 1 лютого під час тренувального польоту у морській економічній зоні України, біля Одеського газового родовища з раніше захоплених Російською Федерацією бурових платформ обстріляли транспортний літак Військово-Морських сил ЗСУ Ан-26.

У результаті обстрілу літак зазнав ушкоджень, екіпаж не постраждав. Як заявив міністр оборони України Степан Полторак, екіпаж виявив і зафіксував роботу радіолокаційної станції Російської Федерації в активному режимі.

Водночас у штабі російського Чорноморського флоту відкинули звинувачення в обстрілі українського літака Ан-26. У штабі російського флоту зазначили, що літак здійснив два провокаційних польоти на низькій висоті над окупованими буровими вишками у Чорному морі.

У 2014 році бурові установки й інше майно української державної компанії «Чорноморнафтогаз» було захоплене під час анексії Криму Росією.

XS
SM
MD
LG